Het beste uit je kraamtijd halen.

Bij Verloskundige Praktijk Papendrecht en omgeving  willen we er alles aan doen om jullie zo lang mogelijk op de roze wolk te laten zitten. Daarvoor is het belangrijk dat jullie voldoende kennis en zelfvertrouwen hebben. Zo begin je na de kraamtijd zelfverzekerd aan het avontuur van de opvoeding en verzorging van jullie kindje.

Borstvoeding of flesvoeding

Bij de intake en tijdens het gesprek wanneer je ongeveer 30 weken zwanger bent zullen we je de vraag stellen of je borstvoeding of flesvoeding wil geven. Volgens de WHO is borstvoeding de eerste keus. Je baby krijgt onder andere, bij het geven van borstvoeding, automatisch antistoffen van jou mee. Wanneer er allergieën in de familie voorkomen wordt geadviseerd 6 maanden borstvoeding te geven, om de kans op allergieën te verminderen.
Heb je vragen over borstvoeding of flesvoeding? Stel ze aan Verloskundige Praktijk Papendrecht en omgeving. We hopen dat je zo een bewuste keuze kunt maken voor borstvoeding of flesvoeding. Welke keuze je ook maakt, het is jouw keuze en die respecteren we.
Wil je een informatieavond borstvoeding volgen, die vind je hier!

Lees meer over borstvoeding

Kraamzorg

Op het moment dat je bij ons geweest bent en een termijnecho hebt gehad is het een goed moment om kraamzorg te regelen. Kraamzorg is noodzakelijk, omdat je zonder kraamzorg niet thuis kunt bevallen en wij géén verantwoorde zorg kunnen verlenen tijdens de kraamperiode. Het is dus belangrijk dat je dit tijdig regelt. Wanneer dit om welke reden dan ook niet mocht lukken, laat het ons dan zo snel mogelijk weten.


Kraamzorg regel je net als een kraampakket bij je zorgverzekeraar. Er is in de regio Papendrecht een groot aantal kraamzorgbureaus waaruit je kunt kiezen.


Wil je kijken welk kraambureau bij jou past? Op de volgende websites vind je meer informatie:


Screening bij pasgeborenen

Tijdens de kraamtijd voert een medewerker van de jeugdgezondheidszorg de screening bij de pasgeborenen uit. Hier onder vallen de hielprik en de gehoorscreening. Dit kan al vanaf de vierde dag na de geboorte. 


De gehoorscreening is een test waarbij wordt gemeten of je kindje genoeg hoort om te leren praten. Tijdens de gehoortest krijgt je kindje een klein, zacht dopje in het oor. Beide oren worden apart getest. De gehoortest doet geen pijn en duurt maar een paar minuten.


De hielprik is een bloedafname bij je kindje, hierbij worden, na het verwarmen van het hieltje, enkele druppels bloed afgenomen uit het hieltje van je kindje. Met dit bloedonderzoek is het mogelijk een aantal stofwisselingsziekten, schildklierfunctie en bijnierschorshormoon te onderzoeken. Aan het einde van je zwangerschap ontvang je van ons het boekje screeningen bij de pasgeborenen. 

Kraamvisites

Wij bezoeken je enkele keren in je kraamtijd. Jouw herstel na de bevalling houden we goed in de gaten. Samen met de kraamverzorgster geven we je adviezen en doen enkele controles van jou en je kindje. Zo krijg je steeds meer vertrouwen in de verzorging en het voeden van je kindje.
Ben je onder begeleiding van de gynaecoloog geweest voor je zwangerschap en bevalling? Wij komen graag bij je langs tijdens de kraamtijd!
Na de kraamtijd zien we je nog één keer terug op de praktijk voor de nacontrole.

Bekkenbodemoefeningen voor de kraamtijd Anticonceptie na de bevalling

Heb je vragen over de kraamtijd of het regelen van kraamzorg in Papendrecht? Neem contact op met Verloskundige Praktijk Papendrecht en omgeving voor meer informatie.